Brokuł z migdałami i suszonymi pomidorami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 brokuł
  • 4 suszone pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka tłuczonych migdałów
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 łyżeczka tartego parmezanu
  • sól

Opis przygotowania

Brokuła umyć, podzielić na różyczki, przełożyć go do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić go i przełożyć do miski. Suszone pomidory sparzyć wrzącą wodą, trzymać je przez 1,5 minuty w wodzie, po czym odcedzić i pokroić na kawałki. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej pokrojone wcześniej sparzone pomidory i tłuczone migdały, oprószyć szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez minutę na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do brokuła na talerzu. Wszystko posypać tartym parmezanem.

0 komentarzy

Podobne przepisy