Gazpacho z awokado

sugarbox

Autor:

Przepisów: 4

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Gazpacho z awokado

    Dodane przez: wd2005

    jlastras / CC-BY 2.0

Składniki

  • 1 duże, dojrzałe awokado
  • pół cytryny
  • 1 cebula
  • 1 pęczek dymki
  • 2 łyżki oliwy (z winogron lub oliwek)
  • 1 łyżka śmietany
  • sok pomidorowy, przecierowy lub warzywny (może być z kartonika)
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • szczypta chilli
  • sól, pieprz

Opis przygotowania

Sok mocno chłodzimy. Po schłodzeniu dodajemy pokrojoną cebulkę dymkę i oliwę. Mieszamy i znowu odstawiamy do lodówki. Miksujemy obrane ze skóry awokado (wyjmujemy pestkę!) razem z sokiem cytrynowym, dodajemy śmietanę, miksujemy ponownie z chilli, solą i pieprzem. Wyjmujemy sok, łączymy go z zmiksowaną masą, na wierzch dajemy kleks z serka mascarpone.
Smakuje także z utartym na wiórki żółtym serem.

0 komentarzy

Podobne przepisy