Sałatka z tofu, dyni i sezamu

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Sałatka z tofu, dyni i sezamu

    Dodane przez: arek

    Ruocaled / CC-BY 2.0

Składniki

  • 250 g tofu jedwabistego
  • 250 g miąższu z dyni
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • 1 łyżka białego sezamu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania

Miąższ z dyni oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Miąższ z dyni pokroić w kostkę. Masło stopić na rozgrzanej patelni na patelni, dodać do niego miąższ z dyni, oprószyć szczyptą soli i smażyć do miękkości. Kiedy dynia zmięknie, ściągnąć ją z ognia i przełożyć do miski. Tofu pokroić w kostkę i dodać do smażonej dyni w misce, po czym wsypać do tego sezam biały oraz czarny i dodać pokrojony szczypiorek. Całości skropić oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy