Sorbet owocowy z musli

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1648
Sorbet owocowy z musli
fot. Phillie Casablanca / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g musli
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 20 g wiórek kokosowych
  • 2 banany
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • 1 szklanka jagód
  • 1 szklanka malin

Opis przygotowania:

Owoce umyć i osączyć z wody. Jagody przełożyć razem z malinami do miksera, wlać do tego mleko kokosowe i dodać miód. Całość zmiksować na jednolitą masę, przełożyć do plastikowego naczynia i włożyć do zamrażalnika. Po zmrożeniu wyciągnąć z zamrażalnika, przełożyć na talerz i posypać musli. Banany obrać ze skory, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do deseru. Wszystko posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów