Sorbet owocowy z musli

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g musli
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 20 g wiórek kokosowych
  • 2 banany
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • 1 szklanka jagód
  • 1 szklanka malin

Opis przygotowania

Owoce umyć i osączyć z wody. Jagody przełożyć razem z malinami do miksera, wlać do tego mleko kokosowe i dodać miód. Całość zmiksować na jednolitą masę, przełożyć do plastikowego naczynia i włożyć do zamrażalnika. Po zmrożeniu wyciągnąć z zamrażalnika, przełożyć na talerz i posypać musli. Banany obrać ze skory, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do deseru. Wszystko posypać wiórkami kokosowymi.

0 komentarzy

Podobne przepisy