Nepalska zupa ziemniaczana z makaronem i jajkami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 800 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 25 g makaronu nitki
  • 4 ziemniaki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone ziemniaki i zalać je bulionem warzywnym. Następnie gotować do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki zmiękną, dodać do tego makaron i gotować do jego miękkości. Jajka wbić do rondla, wsypać do nich mąkę i dokładnie rozmieszać widelcem. Rozmieszane składniki przelać stopniowo do całości, mieszając cały czas drewnianą łyżka. Następnie wszystko doprawić do smaku, zagotować, ściągnąć z ognia i przelać do miski.

0 komentarzy

Podobne przepisy