Dżajma

wd2005

Autor:

Przepisów: 3578

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
  • 0,5 kostki masła
  • Na ciasto:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki do podsypania ciasta
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Przygotować ciasto: mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać ze szczyptą soli. Do wymieszanych składników wbić jajka, wlać mleko, z całości zagnieść gładkie ciasto, podsypać je mąką i rozwałkować na grubość 2 mm. Następnie przełożyć na rozgrzane masło na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu. Wówczas ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu, przełożyć na talerz i polać je płynnym miodem.

0 komentarzy