Najlepsze racuchy ryżowe na świecie (rewelacja)

weronika59

Autor:

Przepisów: 45

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

5-6 os.
  • Najlepsze racuchy ryżowe na świecie (rewelacja)

    Dodane przez: weronika59

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 1 jajo
  • 60 g mąki
  • 20 ml mleka
  • 30 g cukru
  • 3 g proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • sól

Opis przygotowania

Ryż gotujemy, po lekkim przestudzeniu mieszamy z żółtkiem, cukrami, mlekiem i mąką z proszkiem. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą ryżową. Na rozgrzany olej kładziemy placki masy, smażymy na złocisty kolor. Świetnie smakuje z cukrem pudrem albo z dżemem. W składnikach można podwajać porcje.

0 komentarzy