Najlepsze racuchy ryżowe na świecie (rewelacja)

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 5509
Najlepsze racuchy ryżowe na świecie (rewelacja)
fot.

Składniki:

  • 100 g ryżu
  • 1 jajo
  • 60 g mąki
  • 20 ml mleka
  • 30 g cukru
  • 3 g proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż gotujemy, po lekkim przestudzeniu mieszamy z żółtkiem, cukrami, mlekiem i mąką z proszkiem. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą ryżową. Na rozgrzany olej kładziemy placki masy, smażymy na złocisty kolor. Świetnie smakuje z cukrem pudrem albo z dżemem. W składnikach można podwajać porcje.

Autor: weronika59

0 komenatrzy

Podobne przepisy