Zupa serowa z makaronem

weronika59

Autor:

Przepisów: 45

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 serki topione kremowe (bez dodatków)
  • 2 marchwie
  • por
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • 2 drobiowe kostki rosołowe
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • makaron (najlepiej świderki)

Opis przygotowania

1. Oczyszczonego i dokładnie umytego pora i marchewki kroimy w krążki, gotujemy w wywarze z kostki rosołowej (ok.1,5l) 15-20 min.
2. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy, cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku vegetą, solą i pieprzem.
3. Do zupy dodajemy ugotowany makaron i posypujemy koperkiem.

1 komentarz

odpowiedz

DOBRA RADA MOŻNA DOPRAWIC KURKUMĄ KTURA FAJNIE ZABARWI ZUPE I ULEPSZY SMA

Podobne przepisy