Bigos z papryką

natalina4

Autor:

Przepisów: 33

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

>6 os.
  • Bigos z papryką

    Dodane przez: natalina4

Składniki

  • 1 kg kiełbasy
  • 1,5 kg włoskiej kapusty
  • cebula
  • 3 marchewki
  • 1 l bulionu z kostki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 zielone papryki
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • majeranek
  • 3 łyzki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyzki posiekanego koperku

Opis przygotowania

1.Warzywa oczyszczamy i myjemy.Marchewki ścieramy na tarce o duzych oczkach.Kapustę szatkujemy.Z papryk usuwamy gniazda nasienne.Miąższ wraz z cebulą i kełbasą kroimy w małą kostkę.
2.Do gorącego bulionu wsypujemy warzywa i kiełbasę.Doprawiamy i gotujemy do miękkości.Posypujemy zieleniną.

0 komentarzy

Podobne przepisy