Bigos z papryką

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 3189
Bigos z papryką

Składniki:

  • 1 kg kiełbasy
  • 1,5 kg włoskiej kapusty
  • cebula
  • 3 marchewki
  • 1 l bulionu z kostki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 zielone papryki
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • majeranek
  • 3 łyzki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyzki posiekanego koperku

Opis przygotowania:

1.Warzywa oczyszczamy i myjemy.Marchewki ścieramy na tarce o duzych oczkach.Kapustę szatkujemy.Z papryk usuwamy gniazda nasienne.Miąższ wraz z cebulą i kełbasą kroimy w małą kostkę.
2.Do gorącego bulionu wsypujemy warzywa i kiełbasę.Doprawiamy i gotujemy do miękkości.Posypujemy zieleniną.

Autor: natalina4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów