Pappardelle z łososiem

olka

Autor:

Przepisów: 28

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 200 g makaronu pappardelle
  • 100 g wędzonego łososia
  • 50 g orzechów włoskich
  • 200 ml słodkiej śmietany
  • 40 ml oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta mąki pszennej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć posiekany czosnek, dodać kawałki wędzonego łososia, wymieszać i smażyć przez około 2 minuty. Po tym czasie wsypać rozdrobnione orzechy włoskie i smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie przyprószyć całość szczyptą mąki, zalać śmietaną i wymieszać. Kiedy sos zgęstnienie - przyprawić go do smaku solą oraz pieprzem. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek, odsączony dodać do przygotowanego sosu, wymieszać. Podawać na gorąco. Smacznego!

0 komentarzy

Podobne przepisy