Grillowane parówki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1281
Grillowane parówki
fot.

Składniki:

  • 8 grubych parówek
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 4 grubsze plastry żółtego sera
  • 8 gałązek tymianku

Opis przygotowania:

1.Ser żółty pokroić w słupki.Parówki obrać i naciąć wzdłuż z jednej strony.W powstałą kieszonkę włożyć słupki sera.Każdą parówkę owinąć plasterkami boczku.Spiąć wykałaczką.
2.Parówki połozyć na tacce do grilowania i piec około 5 minut z kazdej strony.Przed podaniem udekorować gałązką tymianku.Można serwować z ciemnym pieczywem i sałatkami warzywnymi.

Autor: natalina4

0 komenatrzy

Podobne przepisy