Parówki w tłuszczu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1313
Parówki w tłuszczu
fot. JorgeBRAZIL / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g wędzonego boczku
  • 3 cebule
  • 1 szklanka oleju słonecznikowego
  • 1 kg cienkich parówek drobiowych
  • pęczek szczypiorku sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osaczyć z wody i pokroić drobno. Boczek pokroić w drobna kostkę i zrumienić w rondlu bez tłuszczu. Do zrumienionego boczku wlać olej, po czym dodać do tego obraną ze skóry i pokrojona w kostkę cebulę i zeszklić na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojone na kawałki parówki drobiowe, wszystko oprószyć pieprzem oraz solą, dodać pokrojony szczypiorek i smażyć do czasu, aż parówki się przyrumienią. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i podawać razem z tłuszczem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów