Sałatka owocowa z orzechami pecan

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g truskawek
  • 30 g jagód
  • 25 g orzechów pecan
  • 3 mandarynki
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 zielona sałata
  • 1 bagietka
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Wszystkie owoce oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić w plastry i dodać do sałaty. Mandarynki obrać ze skóry pokroić w kostkę i dodać do składników wraz z jagodami i orzechami. Wszystko oprószyć szczyptą soli i zalać syropem klonowym wymieszanym z sokiem z limonki. Można podawać z bagietką.

0 komentarzy

Podobne przepisy