Błyskawiczne risotto

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 681

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 cebule
  • 40 dag ryżu
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki bulionu grzybowego
  • czosnek granulowany
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

1.Mięso myjemy,osuszamy,kroimy w kostkę.Oprószamy solą,pieprzem i przyprawą.Smażymy na oleju.
2.Ryż gotujemy na sypko.Cebulę obieramy w kostkę,podsmażamy na oleju.Wsypujemy ryż,jeszcze chwilę smażymy.
3.Bulion mieszamy z przecierem,wlewamy do ryżu,dusimy.Wkładamy mięso,doprawiamy czosnkiem,mieszamy.Chwilę dusimy.

Autor: natalina4

0 komenatrzy