Grzanki z łososiem i ogórkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1756
Grzanki z łososiem i ogórkiem
fot. KayOne73 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 20 g wędzonego łososia w plastrach
  • 2 kromki chleba
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka kaparów w zalewie
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zielony ogórek
  • zielony koperek
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Chleb wysmarować oliwą z obu stron i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumieniony wyłożyć na talerz. Ogórka pokroić cienkie, podłużne plastry. Na to wyłożyć łososia w plastrach. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do składników. Kapary osączyć z zalewy, dodać do całości wraz z zielonym koperkiem i wszystko zawinąć w rulon, po czym wyłożyć na grzanki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów