Przekąska z dyni i ciastek

(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 524
Przekąska z dyni i ciastek
Vegan Feast Catering / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g miąższu z dyni
  • 8 ciastek waniliowych
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka masła
  • 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • 0,5 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Miąższ z dyni umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Następnie dodać do tego masło, wsypać cukier puder, cynamon oraz gałkę muszkatołową, dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości na małym ogniu. Potem ściągnąć z ognia i przestudzić. Ciastka waniliowe pokruszyć na drobne kawałki i dodać do przestudzonej dyni. Całość wymieszać, uformować z tego małe kulki i przełożyć na łyżki do przekąsek.

0 komenatrzy

Podobne przepisy