Pasta serowa z krakersami

iwona

Autor:

Przepisów: 1979

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g solonych, okrągłych krakersów
  • Na pastę:
  • 30 g sera cheddar w kawałku
  • 20 g tartego parmezanu
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 4 rzodkiewki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidorki pokroić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Rzodkiewki pozbawić ogonków, pokroić drobno i dodać do pokrojonych pomidorów. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do pozostałych składników wraz z tartym parmezanem oraz startym na tarce jarzynowej o grubych oczkach serem cheddar. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz mielonej papryki, dodać majonez i całość dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz i podawać z solonymi krakersami.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się