Szarlotka z budyniem

figusia

Autor:

Przepisów: 10

Ocena:

(średnia: 5.00, 3 głosy)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Szarlotka z budyniem

    Dodane przez: mariusz

    thea0211 (sxc.hu)

Składniki

  • Ciasto:
  • 3 szkl. mąki
  • 20 dkg margaryny
  • 2 żółtka i 1 całe jajko
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 3 szkl. mleka
  • 2 budynie waniliowe
  • jabłka

Opis przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić. Podzielić na 2 części, jedną część rozwałkować i wyłożyć na blachę. Jabłka obrać, pokroić w ósemki i ułożyć na cieście. Budynie ugotować w 3 szkl. mleka i gorące wylać na jabłka. Na budyń zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 45 min. w temperaturze 200 st. C.

2 komentarze

odpowiedz

A tych jabłek to ile skrzynka:-}

odpowiedz

jabłek tyle,aby pokryły ciasto

Podobne przepisy