Suwaki mięsne

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1678
Suwaki mięsne
fot. thebittenword.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 100 g mielonego mięsa wołowego
  • 100 g mielonego mięsa cielęcego
  • 70 g przecieru pomidorowego
  • 25 g tartego sera żółtego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 zwykłe bułki
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • 1 łyżeczka kaparów w zalewie
  • 0,5 łyżeczki ziaren mielonego kopru
  • pęczek rukoli
  • pieprz

Opis przygotowania:

Bułki przekroić na połówki. Rukolę umyć, osączyć z wody i przełożyć na bułki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Do zeszklonej cebuli dodać osączone z zalewy kapary, całe mielone mięso oraz przecier pomidorowy. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą oraz ziarnami mielonego kopru. Dodać suszone płatki chili i całość dusić pod przykryciem do miękkości składników na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodać do tego tarty ser żółty, po czym wszystko wymieszać, ściągnąć z ognia i wyłożyć na bułki z rukolą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów