Bijou

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Bijou

    Dodane przez: arek

    ginsnob / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 30 ml ginu
  • 20 ml likieru ziołowego Chartreuse
  • 20 ml słodkiego wermutu Bianco
  • 4 kostki lodu
  • 1 oliwka z zalewy z papryczką
  • 1 mały kawałek skórki cytrynowej

Opis przygotowania

Skórkę cytrynowa sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osaczyć z jej nadmiaru. Do shakera wrzucić kostki lodu, wlać gin, likier ziołowy słodki wermut, po czym wszystko dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przelać do kieliszka. Następnie dodać do tego osączoną z zalewy oliwkę z papryką oraz sparzona skórkę cytrynową.

0 komentarzy