Meduza gruszkowa

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 902
Meduza gruszkowa

Składniki:

  • 500 ml wody
  • 75 g galaretki agrestowej
  • 3 białe żelki-żmijki
  • 3 brązowe żelki-żmijki
  • 1 gruszka

Opis przygotowania:

Gruszkę umyć, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w ćwiartki i przełożyć na talerz. Żelki pociąć nożem na odpowiednie kawałki i dodać do gruszki. Następnie zagotować wodę w garnku i ściągnąć z ognia. Potem wsypać do tego galaretkę agrestową i dokładnie wymieszać, aby nie było żadnych grudek. Wymieszaną odstawić, aby lekko przestygła. Przestudzoną zalać składniki na talerzu. Całość trzymać w lodówce do czasu, aż galaretka stężeje.

0 komenatrzy