Lody malinowo-miętowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1858
Lody malinowo-miętowe
fot. cyclonebill / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g twarożku naturalnego
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka malin
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • garść świeżej mięty

Opis przygotowania:

Maliny oraz miętę umyć i osączyć z wody. Następnie maliny zmiksować mikserem z cukrem waniliowym, cukrem oraz miodem. Twarożek utrzeć z jogurtem naturalnym oraz miętą na jednolita masę. Do utartej masy dodać zmiksowane składniki i dokładnie wymieszać. Następnie wbić do tego jajka i całość dokładnie zmiksować. Wszystko przełożyć do odpowiedniej formy i wstawić do zamrażalnika na 4 godziny. Następnie całość wyciągnąć z zamrażalnika i przełożyć na talerz, odwracając formę. Na odwróconą formę postawić na 40 sekund miskę z ciepłą wodą, a następnie zdjąć (wówczas zamrożone składniki lepiej będzie można oddzielić od formy).

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów