Pasta z ciecierzycy i ziemniaków

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2100
Pasta z ciecierzycy i ziemniaków
fot. Rooey202 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g ciecierzycy w zalewie
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 3 dag rodzynek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej czerwonej papryki
  • 1 czerwona cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki umyć, zalać wodą i ugotować w mundurkach. Ugotowane odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Ciecierzycę osączyć z zalewy i utłuc na miazgę. Następnie do miazgi z ciecierzycy dodać majonez, mieloną paprykę, sparzone i osączone w wody rodzynki oraz pokrojone ziemniaki. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie całość przełożyć na talerz i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów