Masło z awokado

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2321
Masło z awokado
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 awokado
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła śmietankowego
  • 1 łyżka kolendry
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Awokado oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Kolendrę drobno posiekać. Czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę. Papryczkę chili pokroić drobno. Do blendera wrzucić pokrojone awokado, mielony kminek, czosnek, masło, posiekaną kolendrę, dodać szczyptę soli i pieprzu, sok cytrynowy i następnie całość zmiksować na jednolitą masę. Masę przełożyć do miseczki i posypać pokrojoną papryczka chili.

0 komenatrzy

Podobne przepisy