Palmiery

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 400 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 100 g cukru
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • 1 żółtko
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • 1 arkusz papieru do pieczenia

Opis przygotowania

Cukier i mielone migdały przesypać na stolnicę. Ciasto francuskie rozmrozić i skropić letnią wodą. Następnie rozwałkować je na rozsypanym cukrze z migdałami i pociąć na prostokąty 2 x 12 cm. Pocięte prostokąty zwinąć w muszle i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Całość wysmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec na złoty kolor.

0 komentarzy