Polędwica z grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1408
Polędwica z grzybami
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g polędwicy wieprzowej
  • 30 g pieczarek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 0,5 szklanki białego wina półsłodkiego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Polędwicę wieprzową umyć i pokroić w cienkie plastry. Pieczarki oczyścić i pokroić na połówki. Seler naciowy pokroić na kawałki. Następnie obrać czosnek, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni na małym ogniu. Następnie dodać do niego pokrojone mięso, oprószyć pieprzem oraz solą i zrumienić. Dodać do tego pieczarki, seler oraz szczypiorek, zalać winem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.

0 komenatrzy

Podobne przepisy