Polędwica z grzybami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g polędwicy wieprzowej
  • 30 g pieczarek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 0,5 szklanki białego wina półsłodkiego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Polędwicę wieprzową umyć i pokroić w cienkie plastry. Pieczarki oczyścić i pokroić na połówki. Seler naciowy pokroić na kawałki. Następnie obrać czosnek, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni na małym ogniu. Następnie dodać do niego pokrojone mięso, oprószyć pieprzem oraz solą i zrumienić. Dodać do tego pieczarki, seler oraz szczypiorek, zalać winem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.

0 komentarzy

Podobne przepisy