Tostada

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 400 g kukurydzy w zalewie
  • 10 g białego sera twarogowego
  • 6 placków tortilli
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki ostrej, mielonej papryki
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • natka kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Pomidory oraz kolendrę umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Fasolę oraz kukurydzę osączyć z zalewy i wymieszać ze sobą. Cebulę obrać, pokroić drobno i dodać do wymieszanych składników wraz z mieloną papryką, solą oraz pieprzem. Wymieszane składniki zmiksować w blenderze. Placki tortilli namoczyć letnią woda, przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu i podgrzewać z obu stron przez 30 sekund. Następnie wyłożyć na nie zmiksowane składniki, dokładnie rozsmarować każdy z placków i nałożyć jeden na drugi. Wierzch posypać pokruszonym drobno białym serem, pokrojonymi pomidorami i przyozdobić natką kolendry.

0 komentarzy

Podobne przepisy