Grzyby marynowane z ryżem, papryką i sezamem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g marynowanych grzybów (opieńki)
  • 2 zielone papryki chili
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka ryżu kleistego
  • 1 łyżka sezamu
  • szczypta mielonego imbiru
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania

Grzyby marynowane osączyć z zalewy i wyłożyć na talerz. Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować, następnie odparować i zmiksować. Zmiksowany ryż przełożyć na grzyby. Rozgrzać olej na patelni. dodać do niego pokrojoną i pozbawiona nasion paprykę i zeszklić. Potem paprykę dodać do ryżu. Ziarna sezamu zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i dodać do całości. Całość oprószyć pieprzem, solą i szczyptą imbiru.

0 komentarzy

Podobne przepisy