Zapiekane pomidory

plateau

Autor:

Przepisów: 87

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 8 pomidorów
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oliwy
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Pomidory umyj, sparz i zdejmij skórkę. Pomidory potnij na połówki. Łyżeczką wyjmij miąższ ze środka oraz pestki, nie uszkadzając zewnętrznej warstwy miąższu. Odwróć połówki pomidorów do góry dnem, aby wyciekł nadmiar soku. Wyjęty miąższ z pestkami przetrzyj przez sito. Cebulę obierz, opłucz, drobno posiekaj, podsmaż z przetartym miąższem pomidorów na maśle i napełnij wydrążone połówki pomidorów. Posyp solą, pieprzem, polej oliwą i posyp bułką tartą. Piecz 15 minut w temperaturze 180 C.

2 komentarze

odpowiedz

Zrobię je sobie jutro

odpowiedz

dobrze by smakowalo dodatkowo posypane zoltym serem PYCHOTKA

Podobne przepisy