Kasza jęczmienna z bobem i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2064
Kasza jęczmienna z bobem i pomidorami
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 dag bobu
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
  • 0,5 kostki masła
  • 1 pęczek zielonego koperku
  • sól

Opis przygotowania:

Kaszę dokładnie opłukać, ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody, odcedzić i wyłożyć na talerz. Bób zalać 0,5 l wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do kaszy. Masło roztopić na patelni, po czym przelać na bób z kaszą. Pomidorki koktajlowe opłukać, osączyć z wody i dodać do całości. Wszystko udekorować zielonym koperkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy