Zupa rybna

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1,5 kg karpia lub innej ryby (najlepszy filet)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • 1 pora
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Karpia lub inną rybę sprawić oskrobać, pokroić w dzwonki. Warzywa zalać 6 szklankami wrzącej wody, posolić, dodać obraną cebule. Gotować 25 minut. Dodać porcje ryb, liście laurowe, doprawić sola i odrobiną cukru. Całość gotować na małym ogniu 30 minut. Gotową zupę podać z grzankami.

0 komentarzy

Podobne przepisy