Makaron z fasolą i szpinakiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g makaronu rurki
  • 30 dag białej, drobnej fasoli
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Fasolę moczyć przez 2 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie (tej samej, w której się moczyła) i odcedzić. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Cebulę oraz czosnek obrać i pokroić drobno. Szpinak dobrze opłukać i także drobno pokroić. Pomidory pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę, czosnek i zeszklić. Następnie dodać pomidory, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać i dodać szpinak. Całość smażyć przez 3 minuty, potem dodać fasolę, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Następnie wszystko przełożyć na makaron.

0 komentarzy

Podobne przepisy