Makaron chiński z woka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3088
Makaron chiński z woka
fot. BocaDorada / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 dag makaronu chińskiego
  • 2 marchewki
  • 6 pomidorów cherry
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 szklanka wody
  • 1 pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szpinak dokładnie opłukać. Cebulę wraz z czosnkiem obrać, pokroić w plastry, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną na kawałki marchew i szpinak. Zalać 1,5 szklanki lekko osolonej wody i wrzucić makaron. Całość doprowadzić do wrzenia pod przykryciem. Następnie dodać pomidory i zagotować. Wszystko doprawić do smaku pieprzem i solą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów