Buraki z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2352
Buraki z serem
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg czerwonych buraków
  • 40 dag koziego twarogu
  • 20 dag bobu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Buraki ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i przełożyć na talerz. Czosnek obrać, posiekać drobno, dodać do twarogu, oprószyć solą i pieprzem, rozetrzeć i wyłożyć obok buraków. Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, obrać ze skóry i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów