Buraki nadziewane serem i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 942
Składniki:
- 400 g sera mozzarella
- 4 duże czerwone buraki
- 4 łyżki łuskanych orzechów włoskich
- świeża bazylia
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Buraki oraz bazylię umyć i odsączyć z wody. Buraki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości ze skóra. Po ugotowaniu buraki odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Mozzarellę pokroić w cienkie plastry, wyłożyć je na przekrojonych wcześniej plastrach buraków i posypać orzechami włoskimi. Plastry buraka ułożyć na przemian z serem, oprószyć szczyptą soli, wyłożyć na talerz i udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (1)
Ktokolwiek jest autorem tego przepisu powinien się wstydzić!!!! Co ma przepis do zdjęcia zapytam?????