Salsefia w sosie

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 kg salsefii
  • 50 g mąki
  • 50 g masła
  • 3/4 szklanki śmietany
  • sok z 1 cytryny
  • szczypta startej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania

Salsefię umyć, pokroić na drobne kawałki, gotować w osolonej wodzie z odrobiną soku z cytryny i octu winnego do 60 minut, gdyż nie czarnieje. Z mąki, masła zrobić na patelni jasną zasmażkę,podlać ja odrobiną wody, doprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Dodać do tego pozostały sok z cytryny i śmietanę. Dobrze wymieszać. Ugotowana salsefię wyłożyć na talerz i polać przyrządzonym sosem. Salsefię podaje się z pieczonym mięsem lub do drobiu.

0 komentarzy

Podobne przepisy