Pierogi w cieście czekoladowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1510

Składniki:

  • Ciasto:
  • 0,5 kg mąki
  • 1 jajko
  • woda ok. 1 szklanki
  • 2 łyżki kakao
  • Nadzienie:
  • 0,25 kg białego sera
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka wiórek kokosowych

Opis przygotowania:

Farsz: ser przemielić przez maszynkę, dodać żółtko, wiórki kokosowe i cukier. Wszystko wymieszać.
Pierogi: z maki, jajka, wody i kakao zagnieść niezbyt twarde ciasto. Rozwałkować, szklanką wykrawać krążki. Na każdym krążku układać po łyżeczce farszu. Gotować w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną na wierzch.
Podawać polane sosem pomarańczowym.

1 komentarz

A jak zrobić sos pomarańczowy?

Podobne przepisy