Mleczko migdałowe

msinter

Autor:

Przepisów: 30

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 500 ml śmietanki 12%
  • 100 g migdałów
  • 80 g cukru
  • 1 jajko
  • 4 żółtka

Opis przygotowania

Migdały sparz, zdejmij skórkę i zemlij. Śmietankę połącz z migdałami i gotuj przez 10 minut. Przecedź mocno odciskając migdały. Jajko i żółtka ubij z cukrem i nie przerywając ubijania wlej przecedzoną śmietankę. Masę wlej do foremek ustawionych w naczyniu z wodą sięgającą 2/3 ich wysokości. Piecz ok. 30 minut (180 stopni). Mleczko podawaj w foremkach w których się zapiekało. Można posypać cukrem.

0 komentarzy

Podobne przepisy