Pulpety z pieczeni

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1861

Składniki:

  • 15 dkg mięsa pieczonego
  • 5 dkg cebuli
  • 2 dkg tłuszczu
  • 3 dkg bułki tartej
  • czerstwa bułka
  • 2 jajka
  • 2 dkg mąki
  • 1 łyżka siekanej pietruszki
  • sól, pieprz

Opis przygotowania:

Cebulę obrać i pokroić w krążki, usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułkę namoczyć, odcisnąć z cebulą i mięsem, przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać 2 jajka, sól i pieprz, włożyć pietruszkę i dodać bułkę tartą. Wyrabiać w mące knedle wielkości włoskiego orzecha. Ugotować na osolonej wodzie. Odcedzić. Podawać do rosołu, kapuśniaka.

Autor: lelandgaunt

0 komenatrzy

Podobne przepisy