Pulpety z pieczeni

lelandgaunt

Autor:

Przepisów: 52

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 15 dkg mięsa pieczonego
  • 5 dkg cebuli
  • 2 dkg tłuszczu
  • 3 dkg bułki tartej
  • czerstwa bułka
  • 2 jajka
  • 2 dkg mąki
  • 1 łyżka siekanej pietruszki
  • sól, pieprz

Opis przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w krążki, usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułkę namoczyć, odcisnąć z cebulą i mięsem, przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać 2 jajka, sól i pieprz, włożyć pietruszkę i dodać bułkę tartą. Wyrabiać w mące knedle wielkości włoskiego orzecha. Ugotować na osolonej wodzie. Odcedzić. Podawać do rosołu, kapuśniaka.

0 komentarzy

Podobne przepisy