Sos grelette

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g pomidorów
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki octu winnego
  • pół łyżeczki musztardy
  • pół łyżeczki koniaku
  • natka zielonej pietruszki
  • kilka listków estragonu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Pomidory ponacinać, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i zmiksować. Natkę pietruszki i estragon drobno posiekać. Śmietanę wlać do salaterki, dodać do niej musztardę, koniak, sól, pieprz, natkę pietruszki, estragon i zmiksowane pomidory. Wszystko wymieszać, odstawić na 15 minut i podawać. Sos grelette podajemy do warzyw i ryb.

0 komentarzy

Podobne przepisy