Cynaderki wieprzowe

wd2005

Autor:

Przepisów: 3598

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 4 nerki wieprzowe
  • 2 cebule
  • 50 dkg zielonej fasolki szparagowej (może być z puszki)
  • 2 łyżki przypraw do zup maggi
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól

Opis przygotowania

Nerki przeciąć na połowy, dobrze wypłukać pod bieżącą wodą i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać pokroić drobno i na rozgrzanym mocno oleju przysmażyć. Do cebuli dodać pokrojone cynaderki i smażyć na dużym ogniu około 3 minut. Maggi zmieszać z cukrem, fasolkę pokroić na kawałki i razem z przyprawą dodać do całości. Wszystko trzymać na ogniu przez 5 minut. Doprawić do smaku solą i przyprawą do zup. Gotowe podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko.

0 komentarzy

Podobne przepisy