Cielęcina w galarecie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2584
Cielęcina w galarecie
fot.

Składniki:

  • 75 dag cielęciny
  • 2 cebule
  • 30 dag korniszonów
  • 150 ml jogurtu
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2 listki laurowe
  • 3 łyżki octu
  • 3 jagody jałowca
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka ziaren pieprzu
  • 1 pęczek natki
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Włoszczyznę czyścimy, obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. Włoszczyznę, cebulę, pieprz, jałowiec, listki laurowe wrzucamy do 1,5 litra osolonego wrzątku i zagotowujemy. Mięso płuczemy, wkładamy do wywaru i przez godzinę gotujemy na średnim ogniu. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy, studzimy i kroimy w plastry. Mięso układamy w głębokim półmisku. Dekorujemy pokrojonymi w cząstki korniszonami i listkami natki.

Autor: lipsi

0 komenatrzy

Podobne przepisy