Pulpety z mięsa mielonego

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 7319
Pulpety z mięsa mielonego

Składniki:

  • 500 g dowolnego mięsa mielonego
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • jajko
  • ok. szklanki bułki tartej
  • drobno posiekana cebulka

Opis przygotowania:

Wszystko razem wymięszać pozostawiając trochę bułki tartej do obtoczenia. Formujemy małe pulpety i obtaczamy je w bułce tartej po czym smażymy w oleju po każdej stronie przez ok. 4 min.

Autor: lipsi

1 komentarz

To jakaś pomyłka. Pulpety wrzuca się na wrzątek i gotuje, a obsmażone mięsne kuleczki, duszone w sosie to zrazy.

Podobne przepisy