
Zrazy baranie z kurczakiem i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2064

Składniki:
- 400 g baraniny bez kości
- 4 cebule
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 piersi z kurczaka
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- 2 ziarna pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka mielonego tymianku
- 1 łyżka octu jabłkowego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Baraninę oraz piersi z kurczaka umyć, podzielić na porcje i utłuc tłuczkiem do mięsa. Potem oba gatunki mięsa oprószyć szczyptą soli, pieprzu, tymianku i zawinąć w rulony. Rulony zaś owinąć dratwą lub grubszym sznurkiem. Następnie związane mięso przełożyć do rondla, dodać do tego liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu, po czym zalać do połowy wodą, wlać ocet i gotować na średnim ogniu do miękkości. Ugotowane mięso przełożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w plastry i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Zeszkloną doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i dodać do mięsa na talerzu.
Komentarze (0)