Żołądki indycze z cebulą

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 11499
Żołądki indycze z cebulą
fot. secretlondon123 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g żołądków indyczych
  • 3 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka mielonego tymianku
  • 1 czerwona papryka chili
  • pieprz czarny
  • sól

Opis przygotowania:

Żołądki dokładnie umyć, osączyć z wody, oczyścić z błony i pokroić na kawałki. Zalać je 3 szklankami lekko osolonej wody i gotować przez 30 minut, a następnie odcedzić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w krążki i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonych składników dodać ugotowane wcześniej mięso, pokrojoną paprykę, po czym wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą, tymiankiem, kminkiem i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów