Wątróbka drobiowa z jabłuszkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2426
Składniki:
- 1 kg wątróbek drobiowych
- 3 jabłka
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka mąki
- majeranek, sól i pieprz
Opis przygotowania:
Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki. Wątróbki myjemy, usuwamy żyłki i błonki, osuszamy i oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbki, smażymy ok. 10 min. Następnie dokładamy cząstki jabłka, oprószamy majerankiem, pieprzem, solą i dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 5 min. Wykładamy na półmisek, na przemian układając jabłka i wątróbki.
Komentarze (0)