Warzywa z podgrzybkami z piekarnika

Oceń:
(3 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1100
Warzywa z podgrzybkami z piekarnika
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 4 marchewki
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 dymki
  • 4 małe podgrzybki
  • 4 zielone szparagi
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz ziołowy (mielony)

Opis przygotowania:

Marchew, szparagi oraz podgrzybki dokładnie umyć i odsączyć z wody. Czosnek z cebulą obrać ze skóry. Podgrzybki pokroić w cienkie plastry. Następnie wszystkie warzywa oraz grzyby przełożyć na blachę do pieczenia, skropić olejem, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Wszystko piec do miękkości, a następnie wyciągnąć z piekarnika i posypać zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów