Warzywa z podgrzybkami z piekarnika
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1100
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 4 marchewki
- 4 ząbki czosnku
- 4 dymki
- 4 małe podgrzybki
- 4 zielone szparagi
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz ziołowy (mielony)
Opis przygotowania:
Marchew, szparagi oraz podgrzybki dokładnie umyć i odsączyć z wody. Czosnek z cebulą obrać ze skóry. Podgrzybki pokroić w cienkie plastry. Następnie wszystkie warzywa oraz grzyby przełożyć na blachę do pieczenia, skropić olejem, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Wszystko piec do miękkości, a następnie wyciągnąć z piekarnika i posypać zielonym koperkiem.
Komentarze (0)