Twaróg z lnem i ananasem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 973
Twaróg z lnem i ananasem
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g twarogu białego
  • 2 łyżki suszonych daktyli bez pestek
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki śmietany 32%
  • 2 łyżki nasion lnu
  • 1 świeży ananas
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania:

Ananasa umyć, odsączyć z wody, usunąć rdzeń, skórę, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Daktyle pokroić na małe kawałki. Nasiona lnu sparzyć wrzącą wodą na sicie i osączyć z jej nadmiaru. Następnie twaróg przełożyć do miski, wsypać do niego cukier, dodać śmietanę i razem zmiksować mikserem na jednolitą masę. Po zmiksowaniu masę wymieszać z pokrojonymi daktylami i wyłożyć na talerz. Na to nałożyć na nią sparzone nasiona lnu i całość udekorować pokrojonym ananasem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów