Tortilla z guacamole i serem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3297
Składniki:
- 20 g pomarańczowego sera cheddar
- 6 placków tortilli
- 1 kapusta pekińska
- 1 szklanka ciepłej wody
- Na guacamole:
- 2 dojrzałe awokado
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwy
- sól
- pieprz biały
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Opis przygotowania:
Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Kapustę pekińską pokroić na kawałki. Placki tortilli namoczyć ciepłą wodą, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć po 40 sekund z każdej strony. Usmażone ściągnąć z ognia, zrolować, przełożyć na talerz i wyłożyć na nie pokrojoną kapustę pekińską.
Przygotować guacamole: awokado obrać ze skóry, pozbawić pestki, pokroić na kawałki i przełożyć do blendera. Czosnek obrać ze skóry, dodać do pokrojonego awokado, potem wlać do tego oliwę z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, a następnie wszystko zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki dodać do potrawy.
Ser cheddar pokroić w cienką słomkę i dodać do całości.
Przygotować guacamole: awokado obrać ze skóry, pozbawić pestki, pokroić na kawałki i przełożyć do blendera. Czosnek obrać ze skóry, dodać do pokrojonego awokado, potem wlać do tego oliwę z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, a następnie wszystko zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki dodać do potrawy.
Ser cheddar pokroić w cienką słomkę i dodać do całości.
Komentarze (0)