Tofu z makiem, powidłami, pomidorem i tymiankiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1731
Tofu z makiem, powidłami, pomidorem i tymiankiem
fot. StateofIsrael / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g jedwabistego tofu
  • 6 pomidorków cherry
  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżki wrzącej wody
  • 1 łyżka maku
  • pęczek świeżego tymianku
  • sól

Opis przygotowania:

Tymianek oraz pomidorki umyć i osączyć z wody. Tymianek wyłożyć na talerz. Pomidorki pokroić w ćwiartki, oprószyć je szczyptą soli i dodać do tymianku na talerzu. Mak sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Tofu podzielić na porcje, wysmarować je powidłami, posypać sparzonym makiem i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów