Tofu z makiem, powidłami, pomidorem i tymiankiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1731
Składniki:
- 300 g jedwabistego tofu
- 6 pomidorków cherry
- 2 łyżki powideł śliwkowych
- 2 łyżki wrzącej wody
- 1 łyżka maku
- pęczek świeżego tymianku
- sól
Opis przygotowania:
Tymianek oraz pomidorki umyć i osączyć z wody. Tymianek wyłożyć na talerz. Pomidorki pokroić w ćwiartki, oprószyć je szczyptą soli i dodać do tymianku na talerzu. Mak sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Tofu podzielić na porcje, wysmarować je powidłami, posypać sparzonym makiem i dodać do całości.
Komentarze (0)